Зі Святом, дорогі брати і сестри!

Сьогодні ми згадуємо той день, коли Святий Дух зійшов на перших учнів Христових.

Свято Святої Трійці, назване ще П’ятидесятницею, присвячене зішестю Святого Духа на апостолів у п’ятдесятий день після Воскресіння Христового. Цього дня Свята Церква закликає віруючих оновити та зміцнити в собі дари Святого Духа, отримані ними в таїнстві Хрещення. Без благодаті Божої неможливе духовне життя. Ця таємнича сила оновлює та перетворює весь внутрішній світ християнина. Все найвище і найцінніше, що тільки кожен може бажати, — подає йому Святий Дух. Ось чому свято Трійці так урочисто і радісно зустрічається православними християнами.

В день зішестя  Святого Духа утверджується у світі християнська віра і починає своє земне життя Церква Христова. Чудо П’ятидесятниці на мить показало людям, на що вони здатні, спілкуючись з Богом і один з одним, для чого вони створені, чого мають прагнути, і що таке Церква. Церква — це корабель, який везе нас до тихої пристані вічного блаженного життя, рятуючи нас від потоплення в бурхливих хвилях житейського моря, керований дивним, премудрим Кормчим — Святим Духом.

Сьогодні наша молитва була особливою, уклінною. Ми молилися за себе, за Церкву, за род людський, за живих і за мертвих. Я щиро бажаю, щоб у відповідь на цю молитву сила Божа благодаттю Святого Духа торкнулася всіх нас, допомогла зцілитися від гріхів, навчила нас чути Слово Боже, чути одне одного, чути і любити. Царю Небесний, спаси душі наші! Зі Святом, дорогі! Зі Святою Трійцею! З Днем Народження нашої Церкви!

З повагою, протоієрей Миколай Марущак, благочинний церков м.Нікополя.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.