Відбулися соборна Літургія та спільне говіння священнослужителів Нікопольського та Покровського благочинь

У п’ятницю четвертої седмиці Великого посту, в день пам’яті святої мучениці Матрони Солунської (ІІІ-IV),  в Спасо-Преображенському кафедральному соборі міста Нікополя відбулась соборна Божественна Літургія духовенства Нікопольського та Покровського благочинь.

Літургію Передосвячених Дарів очолив Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем. За богослужінням Його Високопреосвященству співслужили благочинний Нікопольського благочиння протоієрей Миколай Марущак,  благочинний Покровського благочиння протоієрей Володимир  Качан, а також настоятелі та клірики храмів Нікопольського та Покровського благочинь.

В четвер, напередодні соборного богослужіння, в Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Нікополя, відбулась сповідь духовенства, котру прийняли духовник Криворізької єпархії, протоієрей Анатолій Марущак та його помічники.

На сугубій єктенії були виголошені особливі прохання про позбавлення людей від смертоносної інфекції та за медичних працівників, що несуть свій жертовний подвиг заради зцілення недужних.

За великопісним богослужінням до єдиної Чаші соборно приступили священнослужителі вищевказаних благочинь, а також присутні в храмі віряни, що прийшли помолитися разом зі своїми духовними пастирями та наставниками.

По завершені Літургії Високопреосвященніший владика звернувся до пастви своєї другої кафедри зі словом архіпастирського повчання та привітав духовенство Нікопольського і Покровського благочинь із звершенням спільного говіння.

Насамкінець, Митрополит Єфрем надав усім присутнім в храмі богомольцям своє святительське  благословіння.

Переглянути фотогалерею

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.