Відбулася соборна Літургія Нікопольського і Покровського благочинь

У середу третьої седмиці Великого посту в Спасо-Преображенському кафедральному соборі міста Нікополя відбулася соборна Божественна літургія духовенства Нікопольського і Покровського благочинь.

Богослужіння очолив митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем, якому співслужили духівник Криворізької єпархії протоієрей Анатолій Марущак, благочинний Нікопольського благочиння протоієрей Миколай Марущак, благочинний Покровського благочиння протоієрей Володимир Качан, настоятелі та клірики православних храмів міст Нікополя і Покрова, сіл і селищ Нікопольського району. Візиту Криворізького архіпастиря передувала сповідь священнослужителів згаданих благочинь.

За літургією Передосвячених Дарів була піднесена молитва за мир в Україні.

Після богослужіння владика Єфрем звернувся до пастви своєї другої кафедри зі словом повчання, в якому наголосив на важливості покаяння і причастя Святих Христових Таїн в період Великого посту: «Як би людина не постилася, як би вона не молилася – але якщо вона не причащається, то ні піст, ні молитва нічого не значать. Найголовніше в духовному житті, самий великий дар Божий і подвиг – це Свята Євхаристія.

І ось ми зібралися сьогодні в цьому храмі, з усіх округ, щоб принести нашому Господу покаяння і причаститися Святих Христових Таїн. Сьогодні тут і пастирі, і паства разом принесли свої духовні плоди. І немає нічого більш приємного для Господа, ніж коли ми ходимо в Його заповідях, коли омиваємо душі в покаянні і причащаємося Божественного Тіла і Крові».

В завершення богослужіння митрополит Єфрем подякував духівнику єпархії отцю Анатолію Марущаку за духовний подвиг та нелегкі труди з духовного окормлення кліриків Криворізької єпархії.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.