«Блаженні милостиві, бо вони помиловані будуть» (Мф. 5:7).

Українська Православна Церква в нашому місті невтомно продовжує молитися та допомагати українським воїнам, бійцям територіальної оборони та всім нужденним.

Зараз світ наповнений людьми, які потребують допомоги: воїни, біженці, незаможні, хворі, самотні люди похилого віку… Наше завдання намагатися допомогти всім, хто потрапив у біду, інакше і бути не може. Милостиня – це основа християнства. Кожен із нас може стати милосердним самарянином і простягнути руку допомоги, підтримки, участі.

Багато наших парафіян беруть активну участь у волонтерському русі: плетуть маскувальні сітки, в’яжуть теплі речі для бійців територіальної оборони, готують їжу та печуть для воїнів свіжу домашню випічку, закуповують медикаменти, збирають та передають речі для біженців. В усіх храмах Нікополя організовано збирання гуманітарної допомоги.

Крім того, священики міста духовно опікують людей хворих та немічних. На їхнє прохання, батюшки прямо вдома здійснюють над ними Таїнства Святого Причастя та Єлеосвячення (соборування).

Не залишає Церква поза увагою і людей, які потрапили до життєвих труднощів. Щочетверга з благословення настоятеля Спасо-Преображенського собору протоієрея Миколая Марущака в будівлі Недільної школи (вул. Перспективна, 105-а) о 13.30 сестри милосердя роздають благодійні пайки та гарячий чай.

Милосердя і співчуття — слова особливим чином пов’язані між собою протягом усього Святого Письма. Якщо ми щодня згадуватимемо про милосердя Боже до нас, то й самі будемо милосердні один до одного.

Фото.

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.