Блаженніший Митрополит Онуфрій дав духовні настанови, як поводитися під час поширення коронавірусу (+відео)

Не нехтувати санітарними нормами, а головне посилити молитву та бути уважними до своїх гріхів й очищати їх покаянням. Такі духовні настанови у зв’язку з поширенням коронавірусу дав Блаженніший Митрополит Онуфрій під час своєї недільної проповіді 15 березня 2020 року, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Архіпастир нагадав, що людство та Церква, на жаль, не вперше стикається з подібним викликом.

«Багато людей питають: що робити? як себе поводити? Ви знаєте, що Церква зустрічає такі трагедії не вперше. В історії Церкви багато разів були різні епідемії, холери, дизентерії і т. д.», — нагадав він.

Блаженніший владика закликав паству не нехтувати санітарними нормами, встановленими відповідальними органами.

«У такі часи Церква завжди закликала людей зберігати санітарні норми, — сказав Предстоятель, — і ми не маємо нехтувати ними. …Ми повинні використовувати санітарні норми, себе оберігати від якогось простого, елементарного впливу на нас цього мікробу».

Проте навіть найретельніше дотримання санітарних норм саме по собі не завжди зможе вберегти людину від загрози. Найголовнішим в такий час для віруючої людини залишаються молитва і покаяння.

«Якщо ми будемо молитися, будемо просити Бога, будемо каятися у своїх гріхах, то ми знищимо цю хворобу, — переконаний Його Блаженство. — Тому найголовніше у цьому, навіть не стільки санітарні норми, скільки молитва і покаяння».

Він наголосив, «що Бог попускає нам випробування не за наші чесноти, а за наші гріхи. І щоб позбутись цього випробування, щоб його перенести достойно, ми повинні сказати: “Господи, прости мене, я грішний. Я согрішив і винний, і достойний покарання, але прошу тебе, Господи, помилуй мене по великій Твоїй милості”. Це є те, що може допомогти усім нам подолати цю спокусу, це випробування, яке сьогодні нас настигло».

«Нехай Господь, молитвами преподобних отців Печерських, пам’ять яких ми сьогодні звершуємо, допомагає нам жити у покаянні, у пості, у добрих ділах, і молитися Богові, щоб Бог простив нам наші гріхи, щоби на нас була Божа благодать у цьому земному житті і в житті вічному», — побажав Митрополит Онуфрій.

Відео

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.