БЛАГОСЛОВЕННЯ ПРЕДСТОЯТЕЛЯ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ БЛАЖЕННІШОГО МИТРОПОЛИТА КИЇВСЬКОГО І ВСІЄЇ УКРАЇНИ ОНУФРІЯ НА ВЕЛИКИЙ ПІСТ 2020 РОКУ

Возлюблені у Христі брати i сестри!

Сердечно вітаю усіх Вас з початком Великого посту.

Великий піст, або Свята Чотиридесятниця, — це найсприятливіший час для очищення людини від гріха. Подолання власних гріхів є дуже важливим для православного християнина, бо через це ми пізнаємо самих себе та справжній сенс свого життя. Як весною кожен господар задля майбутнього гарного врожаю намагається засіяти свою ниву добрим насінням, так і ми, вступаючи в духовну весну Святого Посту, повинні подбати про те, щоб свою духовну ниву засіяти добрим насінням — зернами молитви, взаємного прощення та милосердя.

Піст — це ще й час покаяння, яке наближає нас до Бога. Господь завжди поруч із кожною людиною, але один спроможний бачити це, а інший ні. Щире покаяння руйнує стіну, споруджену людськими гріхами та сповнює душу радістю спілкування з Богом, миром і спокоєм.

Нехай Господь допоможе протягом Святого Великого посту кожному з нас попрацювати над утриманням в їжі, ухиленням від злих справ і неправди, спонуканням себе до покаяння та молитви.

Благословляється щодня прочитувати по одній кафізмі з Псалтирі, за мир в Україні та пом’якшення наших сердець.

Будемо молитися, щоб Милосердний Господь укріпив нас і послав нам своє Божественне благословення, яке даватиме нам велику милість на побідоносному шляху до Його світлого Воскресіння!

+ОНУФРІЙ,
МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,
ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.