Архієрейське богослужіння з нагоди 30-річчя відродження храму на честь ікони Божої Матері іменованої «Знамення»

В свято ікони Божої Матері іменованої  «Знамення» Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем відвідав своє друге кафедральне місто, де очолив святкове богослужіння з нагоди престольного свята в храмі ікони Божої Матері «Знамення», одному з найстаріших храмів Нікопольського благочиння. Цього року парафія відзначила дві знаменних дати – 30-річчя від дня відродження храму та 50-річчя дияконської хіротонії його настоятеля протоієрея Олександра Єрохіна.

На церковному подвір’ї з хлібом-сіллю та букетами квітів зустріли свого Архіпастиря прихожани святого храму.

Його Високопреосвященству за Божественною Літургією співслужили благочинний Нікопольського благочиння протоієрей Миколай Марущак, благочинний Покровського благочиння протоієрей Володимир Качан, благочинний Томаківського благочиння протоієрей Василій Турчак, настоятель храму ікони Божої Матері «Знамення» м. Нікополь протоієрей Олександр Єрохін та чисельне духовенство єпархії.

За богослужінням молився заступник Нікопольського міського голови Сокол Юрій Олександрович.

На сугубій єктенії протодияконом з церковного амвону були виголошені особливі прохання про припинення кровопролиття на Україні та за єдність Святого Православ’я, а Високопреосвященніший владика підніс до Господа умиленну молитву про встановлення довгоочікуваного миру на українській землі.

По запричасному вірші до присутніх в храмі богомольців зі словом проповіді звернувся клірик нікопольського храму ікони Божої Матері «Знамення»  протоієрей Віталій Яковенко.

Чисельні прихожани та гості храму цього дня приступили до душеспасительних Таїнств Сповіді та Святого Причастя.

По закінченні Божественної Літургії Митрополит Єфрем у співслужінні духовенства звершив молебень, наприкінці котрого підніс молитву перед іконою Божої Матері, іменованою «Знамення».

Ikony_Bozhoi_Materi_Znamennia011

По завершенні богослужіння правлячий Архієрей звернувся до парафіян зі словом архіпастирського повчання. Також Високопреосвященніший владика привітав настоятеля храму – протоієрея Олександра Єрохіна, із 30-річчям відродження храму та з його особистим ювілеєм. З благословення Предстоятеля УПЦ, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, Митрополит Єфрем нагородив отця-настоятеля орденом Української Православної Церкви Почаївської ікони Божої Матері.

Також до присутніх звернувся заступник Нікопольського міського голови Сокол Юрій Олександрович, котрий також приєднався до слів привітань та, від імені мера м. Нікополя Фісака Андрія Петровича, нагородив Грамотою настоятеля храму ікони Божої Матері «Знамення» протоієрея Олександра Єрохіна.

Насамкінець Високопреосвященніший владика надав усім присутнім в храмі богомольцям своє святительське благословіння.

Переглянути фотогалерею

Закладка Постоянная ссылка.

Обсуждение закрыто.